ÚJ FELHÍVÁS!

Hozzászólások 49 itt: Akciók, Felhívás
2012-02-02

Honlap: www.mindengyereklakjonjol.hu

Mobil szám: 30/661-1840

E-mail: mindengyereklakjonjol@mindengyereklakjonjol.hu

FELHÍVÁS

a „Minden Gyerek Lakjon Jól!” Alapítvány 2012-es akciójában való részvételéhez

2011-ben a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében 300 településen 15 147 halmozottan hátrányos helyzetű többgyerekes család számára biztosított az egész évi zöldség és fehérje szükségletükhöz szükséges vetőmagot és kishaszonállatot.

Az önkormányzati beszámolók alapján a családok 81%-a (több mint tizenkétezer család) sikerrel élt ezzel a lehetőséggel. Mi több, megtartott annyi kishaszonállatot, ami a gyerekek fehérje szükségletét idén is biztosítani tudja.

A „mini háztájik” fenntarthatóságát megerősítendő, e családok számára idén is biztosítjuk az egész évi vetőmagot, valamint annyi kishaszonállatot, amellyel a gyerekek fehérje szükségletét hosszú távon is biztosítani tudják.

2012-es évi akció fő célja azonban az, hogy a programba tavaly nem jelentkező, mintegy ötszáz kistelepülésen élő 51 436 halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes családból, minél többet hasonló lehetőséghez juttassunk. Ezért arra kérjük az érintett települések önkormányzati, iskolai, óvodai dolgozóit tegyenek meg mindent azért, hogy a településükön élő gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok megkaphassák idén a gyerekek egészséges ellátását fenntartható módon biztosító mini háztájihoz szükséges vetőmagot és kishaszonállatot.

A programban való részvétel egyetlen feltétele, hogy a településen élő minden egyes halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes család részt vegyen benne.

A tavalyi 15 147 halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes családon kívül, az ország 47 LHH kistérségének kistelepülésein még 51 436 hasonló helyzetű család gyermekei várnak támogatásra.

Ezek a gyerekek egytől egyig a mi gyerekeink. Mi felnőttek vagyunk felelősek azért, hogy mindegyikük megkapja a fejlődéséhez szükséges egészséges táplálékot.

2011-ben több mint egymillió honfitársunk vállalt értük felelősséget. Segítségüknek köszönhetően a tavaly jelentkező 15 147 család mindegyikét fenntartható mini háztájihoz tudtuk juttatni.

Reméljük idén a tavalyiaknál még többen, támogatják akciónkat. Ha így lesz, a következő két évben, közösen el tudjuk érni, hogy az ország legszegényebb régióiban a ma kétszázezerre becsülhető alultáplált gyerek mindegyike számára tartósan biztosítsuk a fejlődéséhez szükséges élelem megtermelésének feltételeit.

Ehhez azonban szükségünk van mindenkire: a nyilvánosságra és minden egyes az itt élő gyerekekért felelősséget vállaló állampolgárra.

Hegedüs Zsuzsa

a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány

kuratóriumának elnöke

SZÁMLASZÁM: 11794008-20534156

MINDEN GYEREK LAKJON JÓL ADOMÁNYVONAL: 13611

Idén az alapítvány saját számot kapott. Erről a hívásdíj 250 forint melyből a szolgáltatók közvetlenül az alapítvány számlájára utalnak 235 forintot.

A szám beélesítése február 1.

2012. január 1-től adója egy százalékát is felajánlhatja, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány számára.

Hozzászólás írása

Az e-mail cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők megjelölésre kerültek *