DSC_4668A MINDEN GYEREK LAKJON JÓL! kezdeményezés célja, hogy társadalmi összefogással biztosítsa a leginkább veszélyeztetett helyeken az éhes ill. alultáplált gyermekek számára a megfelelő ennivalót az iskolai étkeztetés keretében.

Tekintettel arra, hogy az effektív éhezéssel fenyegetett gyerekek száma a leghátrányosabb kistérségekben a legmagasabb, s a 2010-es költségvetési megvonások következtében a következő hónapokban itt ölthet drámai méreteket a gyerekéhezés, a következő hat hónapban a 33 leghátrányosabb kistérség iskoláiban étkezési támogatásra szoruló –összesen 36 000 – gyerek számára havi 3.000 Forint értékű egészséges élelmiszert szeretnénk biztosítani.

Gyógyító járgányaink az ország azon településeit segítik, amelyekben nincs háziorvos, vagy orvosi rendelő.

Új programunk részeként tanuszodákat kívánunk létesíteni azokon a településeken, ahol nincs lehetőség a gyermekek úszásoktatására.

Kezdeményezésünkhöz minden élelmiszer- ill. pénzadomány felajánlását szívesen fogadjuk, de leginkább mindenki aktív segítségére (ötleteire, öntevékeny helyi kezdeményezéseire) számítunk.
Ez mindannyiunk felelőssége. Mindenkire szükség van.

Tevékenységeink

Vetőmag
Hogy saját zöldség kerüljön az asztalra!

Az utóbbi három évben 587 településen több mint 35 000 családnak biztosítottuk egy évre elegendő vetőmagcsomagot. Hangsúlyozzuk, hogy ezek elsősorban nem csak adományok, hanem lehetőségek, hogy a gyermekek megismerjék az otthoni gazdálkodás szépségét, és egész évben egészségesen étkezhessenek. A csomagok borsó, cékla, petrezselyem, saláta, sárgarépa, spenót, vöröshagyma, cukkini, spárgatök, sütőtök, uborka, karalábé, késői káposzta, paprika és paradicsom magvakat tartalmaznak, melyek akár 200 négyzetméter kert beültetéséhez is elegendőek.
Háztáji állat
Hogy megismerjék az állattartás szépségét!

2011-től kezdve közel egymillió naposcsibét, 200 000 napos kacsát, 150 000 tyúkot, 3000 nyulat és 811 malacot osztottunk szét a rászoruló családok között. A baromfikat azok a családok kaphatják meg, ahol az egy főre jutó jövedelem kevesebb, mint 28 ezer forint. Az állatok mellé takarmányt és szakmai segítséget is nyújtunk, és örömmel tapasztaljuk, hogy az évek során a családok önerőből tudják bővíteni állományukat.
Képzések
Hogy az étel mellé szakmát is kapjanak!

Képzéseink elsődleges célja, hogy minél több olyan hasznos ismerettel tudjuk támogatni a rászorulókat, amiket aztán háztáji gazdálkodás során is föl tudnak használni. Ezenfelül OKJ-s képzéseinkkel konkrét szakmákat sajátíthatnak el, amelyekkel munkába állhatnak, és így biztosíthatják megélhetésüket.

Képzéseink:
- Kerti munkás képzés
- Sajtkészítő képzés
- Állattartó telepi munkás képzés
- Cipő felsőrész készítő képzés
- Takarítónő képzés
- Varrónő képzés
Gyógyító járgány
Hogy oda is eljuthasson a segítség, ahol nincs háziorvos!

Magyarországon legalább ötven olyan település van, ahol nincs háziorvos, vagy orvosi rendelő. Ezen akartunk segíteni, mikor elindítottuk „gyógyító járgányainkat”. A mozgó rendelőként működő buszokban a legújabb technikai eszközökkel tudnak folytatni szemészeti, fül-orr-gégészeti, vagy akár szívultrahang-vizsgálatokat is. Az eredmények a legmodernebb diagnosztikai központokba kerülnek, és perceken belül az is kiderül, milyen gyógyszerre, kezelésre van szüksége a betegnek.
Uszoda
Minden gyerek egészségére!

Magyarország legszegényebb régióiban gyermekek ezreinek nincs lehetősége uszodába járni, holott ez egészségük, és fizikai állapotuk megőrzése és fejlesztése érdekében különösen fontos lenne. Célunk, hogy ezen változtassunk, és az olyan települések mellett, amelyeknek még a környezetében sincs iskolai úszásra alkalmas medence, korszerű tanuszodákat létesítsünk.

 

Az alapítványhoz beérkező élelmiszer- illetve pénzadományok kizárólag a támogatott gyerekek megfelelő élelmiszerrel való ellátására szolgálnak. Az alapítvány sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést nem fizet senkinek, és a pályáztatás lehetőségét is kizárja.
Az élelmiszer-elosztás logisztikai feltételeit a CBA és a MAGOSZ, az alapítvány működéséhez szükséges feltételeket pedig a Commitment Zrt. biztosítja.