A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 2013-as facsemete-osztási akciója

Hozzászólások 0 itt: Híreink
2013-04-30

Gyümölcsfa osztás Álmosdon Gyümölcsfa_álmosd3
A Derecske-Létavértesi kistérségben 572 facsemete került kiosztásra, Hajdúbagoson 111 család kapott 222 facsemetét, Kokadon 48 család 96 facsemetét, Álmosdon 127 család 254 facsemetét kapott.

A debreceni Hunyadi Garden Faiskola tulajdonosa, Kiss Gyula elmondta, hogy Hajdúbagosra olyan almafákat küldtek, melyek nem igényelnek különösebb gondoskodást, két-három év elteltével ezek a fák már termést hoznak. Az ötlet két-három éve jött elő, hogy az el nem adott facsemetéket felajánlják a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak. A fákat az ültetés után két-háromszor meg kell permetezni a levéltetvek ellen. A fák az ötödik-hatodik évben már a maximális termést hozzák. Az almákat Vásárosnaményben korlátlan mennyiségben felvásárolják, ha a tulajdonosuk el akarná adni. Jövőre is támogatni fogják az alapítvány munkáját.

Molnár János, a Molnár Faiskola tulajdonosa alma, körte, szilva, cseresznye és meggy facsemetéket küldött Kokadra és Álmosdra. Molnár úr szerint bárki, aki meghallja a Minden Gyerek Lakjon Jól nevet, az biztosan segíteni akar, hiszen neki is több unokája van.

A települések vezetői gyorsan kiosztották a fákat, hogy minél előbb el lehessen ültetni őket. Köteles István, Álmosd polgármestere elmondta, hogy segítséget adtak az ültetéshez, vissza kellett vágni a fák gyökerét és a hosszát is, így az ültetések sikeresek lettek. Kókad polgármestere, Ozsváth István is örült a fáknak, náluk negyvennyolc család kapott palántákat és szakmai segítséget, hogy a kis fák megmaradjanak a hirtelen melegedő időszakban.

Uhrinné Anikó Piricséről ajánlott fel facsemetéket, jóvoltából a Mátészalkai kistérségben, Fábiánházán 128 család kapott gyümölcsfa palántákat.

A rászorultak nevében is köszönjük az adakozók, a támogatók, az osztásban résztvevők segítségét!

Hozzászólás írása

Az e-mail cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők megjelölésre kerültek *