Hegedűs Zsuzsa interjú a Heti Válaszban

Hozzászólások 1 itt: Híreink
2013-12-05

300x393-HVcim_1349Ha Gyurcsánnyal a szocialisták szerint azért nem lehet összefogni, mert miatta omlott össze 2010-ben az MSZP, hogy foghatnak össze Bajnaival? – veti fel Hegedűs Zsuzsa. A 2008-as szociális népszavazáson, amely szerinte Gyurcsány bukását hozta, nyertek ugyan az igenek, de nem kétharmaddal.
„A 2010-es összeomlást viszont egy Bajnai Gordon nevű miniszterelnök hozta a szocik fejére.” Hegedűs szerint Bajnai karriervágya a valódi válságkezelés megkezdését is későbbre tolta, amivel az ország is rosszul járt, ám szerinte Orbán Viktor mára mérvadó európai politikus lett. Hegedűs szerint ebben talán van szerepe az általa szervezett francia interjúknak, „meg lehetne a többinek is, ha a nemzetközi kommunikációért felelős urak méltóztattak volna rendesen végezni a dolgukat.”

A főtanácsadó szerint a Magyarországról szóló svéd film kormányzati kezelése „katasztrófa volt. Egy: a világ nem beszél svédül. Nem biztos, hogy érdemes túlreagálni. Elég egy udvarias levél, amely tájékoztatja a svéd köztévét a ténybeli tévedésekről, helyreigazítást kér és kész.”

Régi jó ismerőséről, Heller Ágnesről viszont az utóbbi által a svéd filmben mondottak ellenére is ugyanolyan jó Hegedűs véleménye, mint korábban volt. „Piszlicsáré ügyekben kezdték piszkálni Hellert. Őt, aki átélte a soát, később el kell hagynia a hazáját, aztán amikor újra a vegzálást tapasztalta, nyilván felkavarodtak benne az emlékek.”

Az interjút a december 5-én megjelenő Heti Válaszban olvashatják! Cikk megtekintése PDF formátumban…

Hozzászólás írása

Az e-mail cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők megjelölésre kerültek *